De ontsnapping

Samen stapte de koning en de schout de overleg kamer van de schepenen binnen. uhum kuchte Marijn. Wat is er heren? Vroeg een lid van de schepenen. Wij komen namens het koninklijk huis en het volk. Begon meester Berend. er zijn 13 mensen onterecht veroordeeld. Noem eens namen antwoordde een ander lid met een dikke buik. Noa, Hinne, Anupam, Roan, Mark, Nilasha, George, Lisa, Daphne, Paul, Kaouthar, Floor en Renske. Kunt u ze vrij laten? Daar komt niks van in! Die lui zijn allemaal herrieschoppers! Bulderde een andere. Maar begon Marijn. NEE! werd er terug geschreeuwd. IK BEN JULLIE KONING! Gilde Marijn boven alles uit. Nog een woord en ik hang jullie allebei op. Toen hadden ze allebei niks meer te zeggen en ze slenterde weg. Plan B zei Marijn. We maken een ontsnappingsplan maar daar hebben we wel de rest van de klas voor nodig.

Ze stonden allemaal paraat, van dienstmeisje tot koning. Van kok tot jonkvrouw. Allemaal op een rij klaar om de gevangenis binnen te vallen. Met zn allen telden ze tot drie. START! Brulde Jasper. Ze sprintte naar de gevangenis met fakkels en hooivorken in hun handen. VRIJHEID schreeuwden ze allemaal. Aangekomen bij de petoet beukte de overige jongens de deur in terwijl de meisjes giechelde. Toen de deur het begaf rende ze op volle snelheid naar binnen. Toen kregen ze het met de bewaking aan de stok. REN DOOR ALLEMAAL BESCHERM DE VROUWEN! IK HANDEL WEL MET DEZE MAKKERS AF!!! Brulde Nordin die zijn bijl net in iemands been had gezet. De meiden kwamen al aan bij de gevangenis terwijl de jongens nog aan het vechten waren. Ze liepen langs alle gevangeniscellen maar zagen alleen maar enge wrede mannen slijmend achter de tralies zitten. Tot het laatste hokje, daar zaten ze allemaal bij elkaar. Hey daar zijn jullie! riep Nilasha. maar nu moeten we jullie nog wel vrij zien te krijgen! zei Sophia peinzend.

Met bebloede handen en gezichten kwamen de jongens ook naar de cellen toe. Die zijn verslagen Riep Rodrick. Maar hoe krijgen we de rest dan uit deze cel? Vroeg juf Helen zich af. En wat doe jij hier Meester Berend? bedacht Elvira. Hij legde alles uit, hoe hij in de tweede wereld oorlog was gekomen, hoe hij de klas straf wilde geven en hoe hij samen met Marijn een ontsnappingsplan had bedacht. Maar nu geen geklets meer want we moeten mensen bevrijden! zei Wendy. Alleen wist niemand hoe totdat Kaouthar vanuit de gevangenis zei: Misschien kunnen jullie de sleutel stelen?

Zo gezegd zo gedaan. Martha en Julia werden er op uit gestuurd om de sleutel te stelen. Is het doelwit in zicht? vroeg Martha. Jazeker! zei Julia. Daar hing de sleutel, aan de muur en ernaast zat een grote dikke man met een mes, te slapen. Dit gaat ons het leven kosten zei Martha onzeker. Of niet antwoordde Julia die overduidelijk een plan had. Zit mijn haar goed vroeg ze daarna. Martha begreep er niks van maar knikte ja terug. Toen liep Julia ineens nonchalant naar de bewaker toe waardoor Martha zich een hoedje schrok. Hallo fluisterde Julia in het oor van de bewaker. Hij werd wakker. Ik vind jou wel lief fluisterde Julia die al haar charmes in de strijd gooide. Ik jou mooi vinden! zei de opslag smoorverliefde bewaker. Als jij nou wat te drinken haalt voor mij, dan gaan wij samen trouwen. Zo dom als de bewaker was ging hij weg om wat te drinken te halen. Julia pakte behendig de sleutels en rende de gang in om de cel van haar klasgenootjes open te maken. FREEDOM! schreeuwde Roan toen ze bevrijd waren. En ze maakte dat ze wegkwamen.