De Vikingen

Het verontrustende nieuws over de directeur werd al snel verspreid onder de leerlingen. Ze vonden het verschrikkelijk en hoopte dat de nodige informatie over de tijdmachine goed was aangekomen. Maar ondanks dat alles ging het leven in de Middeleeuwen gewoon door. Ook Roan en Mark hadden nu hun eikelbadge behaald, ze waren blij met hun paarden Danil en Huppie. Ze hadden een aanval van de Vikingen tegen gehouden maar dat was helaas niet voor lang. Want die dag hadden de Vikingen Jet ontvoerd. Rodrick vloog gestrest in het rond met zijn handen in zijn haar. Nee nee dat kan niet! Met een lijkbleek gezicht ijsbeerde hij de kamer rond. Marijn veegde met een kwastje zijn eikelbadge schoon. Ineens begon de eikel te vervagen. Wat doe ik nou weer verkeerd? dacht Marijn hard op. Wendy kwam de kamer binnen en zei: gaat je eikelbadge weg?! Daar moet je wat aan doen. ik weet toch niet wat! Schreeuwde Marijn tegen de koningin. ik weet het! Je moet niet alleen je koning-werk goed doen maar je moet er ook voor je familie zijn. Marijn begreep het en rende meteen naar Rodrick toe en de badge stopte met vervagen. yes! gilde Marijn maar hij wist dat hij het hier niet bij moest laten en stopte al zijn vreugde eventjes weg. Rodrick mijn zoon zei Marijn triest. ja Pa? we moeten prinses Jet onmiddellijk zien te vinden. dat weet ik vader er viel een lange stilte maar die werd verbroken toen de paleisdeur werd open geramd.

j-t schreeuwde Paul. J-T! Riep Rene nog harder. De klas was volop aan het zoeken naar Jet. Maar n iemand miste en dat was Sophie! De klasgenoten keken elkaar verschrikt aan. het is een stelletjes kidnapping!! zei George. Als dat zo is zei een bezeten oude vrouw. dan zijn deze knappe knapperds weer vrij en ze knipoogde naar Rodrick en Nordin, die kokhalsde bij het idee. Verschrikt keken Roan en Sara elkaar aan. Waarop Mike en Elvira hun voorbeeld volgde. Juf Helen kwam in strijdgewaad naar de klas toe. wat heb jij nou weer aan? giechelde Sara. Een strijdgewaadmijn beste leerling. Antwoorde juf Helen terwijl ze naar Sara zon zelfde pakje gooide. Jullie krijgen allemaal een strijdpak want we gaan liefdes redden!! Zei juf Sylvia die met een rooie vlag zwaaide. Rodrick kuchte even om aan te geven dat hij aandacht wilden. Hij ging wat hoger op een boom stronk staan en schreeuwde: VANOCHTEND KWAMEN ER VIKINGEN ONS HUIS BINNEN ZE RAMDE DE DEUR OPEN EN ZEIDEN DAT WE 10.000 GOUDSTUKKEN VOOR PRINSES JET OVER MOESTEN HEBBEN! TOEN WE ER ACHTER KWAMEN DAT WE MAAR 5000 GOUDSTUKKEN HADDEN DREIGDE ZE OOK EEN ANDER MEISJE TE PAKKEN. DAT IS GEBEURD! MAAR NU TREKKEN WIJ TEN STRIJDEN NIET VOOR ONZELF MAAR VOOR JET EN SOPHIE WANT ER ZIJN 2 JONGENS ONDER ANDERE IKZELF DIE HEEL ERG VERLIEFD ZIJN OP EEN VAN DIE MEISJES!! WAT DOEN WIJ? -WE TREKKEN TEN STRIJDEN!! WAT DOEN WIJ? WE TREKKEN TEN STIJDEN!! maar begon Kaouthar. hoe trekken we ten strijden? tja dat is een goeie vraag. zei Nilasha. Er viel een lange stilte die werd verbroken door Roan: ik weet hoe we ten strijden moeten trekken! Toen we onze eikelbadge moesten behalen gingen Mark en ik opstap naar het hol van de Vikingen. Uiteindelijk kwamen we daar aan. We hebben toen samen de Vikingen weg gejaagd en hun bezittingen meegenomen. Ja en? Hebben we daar wat aan? vroeg Anupam. ja zeker! ging Mark verder. We weten waar ze zich schuil houden. En hoe gaan we dan naar dat hol? Met de auto of zo?! zei Britt ironisch. dat word dus lopen. Zei Daphne. En ze gingen op pad.

Uiteindelijk kwam groep 7 bij het Vikingen hol aan. Toen de klas een stapje achteruit deinsde zagen Rodrick en Nordin dat ze het alleen moesten doen. Ze Zagen in de verte de hoorns van de hoeden wild heen en weer zwaaien. Moedig deden de twee jongens een stap vooruit en nog een en nog een Ze verscholen zich achter struikjes en bomen zodat ze niet al te veel opvielen. Even later Waren Rodrick en Nordin veranderd in 2 piepkleine stipjes die in de verte een donkere grot binnen gingen.

Alles veilig hier? vroeg Nordin. volgens mij wel Antwoorde Rodrick. Maar niets bleek minder waar want vanuit het donker verscheen een Viking die hun besprong met een mes. AAAAA gilde Rodrick. Ze vloekte allebei wat af toen ze samen rond een boom achter de grot waren vast geknoopt. Geef ons onze vriendinnetjes en we zullen je geen pijn doen. Probeerde Nordin. haha! Denken je nou echt dat zo iemand als jij me pijn kan doen terwijl je zit vast gebonden!! Bulderde de Viking. uh ja stamelde Rodrick. straks komen onze vrienden er aan en dan maken ze jullie in!! whahaha!! En waar zijn ze dan? Zie ik vrienden? Nee ik zie geen vrienden want die komen je niet helpen!! Gilde de Viking die uit zijn dak ging van plezier. ja maar mogen we tenminste wel weten hoe we dan dood gaan? Zei Rodrick Ik heb toch helemaal niet gezegd dat jullie dood gaan? Antwoordde de Viking. Nordin en Rodrick zuchten diep. Ik ga even jullie vriendinnetje halen. Zei de Viking en rende weer naar de grot. zei hij nou vriendinnetje en niet in meervoud? Fluisterde Nordin. Ik weet niet waar je het over hebt ik heb de spelling lessen nooit gevolgd! Fluisterde Rodrick terug.

Hoorde jij ook die kreet? Zei Sophia die met de rest van de groep op Nordin en Rodrick aan het wachten waren. zou er iets met Nordin en Rodrick aan de hand zijn? Daphne haalde haar schouders op en zei: ik ga graan verbouwen, de groeten! Dat liet de juf natuurlijk niet gebeuren en zei: hierheen! en met een lache bek sloot ze zich weer bij de andere aan. Anders gaan Hinne en ik wel naar de grot en kijken wat er aan de hand is. Stelde Noa voor Goed plan, jullie zijn toch gewapend. Zei de juf. Zo gingen Noa en Hinne ook de grot in.

Pfft wat is het hier donker zuchtte Noa. Ja echt h! Ik zie hier geen moer. Antwoordde Hinne. Noa en Hinne werden niet besprongen door Vikingen, zij haalde makkelijk het einde van de tunnel en zagen zo ook Nordin en Rodrick vastgebonden aan een boom. Snel pakte Noa haar mes en sneed het touw door. De jongens vertelde wat er was gebeurd en dat ze tot de conclusie waren gekomen dat er maar n meisje gevangen zat. Hinne trok verward haar wenkbrauwen op en vroeg: weten jullie dat zeker?. Bijna wel. Antwoordde Nordin. Toen kwamen de Vikingen eraan. Hand in hand met Jet en Sophie vastgebonden met een mes onder haar keel. Ze schrokken zich natuurlijk een hoedje toen twee gewapende dames de gevangen hadden bevrijd. Een van de Vikingen Bulderde: Hier hebben jullie je meid. En duwde Sophie hard naar de overkant in de armen van Nordin. ja en de mijne?! schreeuwde Rodrick uitdagend. Die blijft bij mij!! Zei de andere Viking schaterlachend. Rodrick werd lijk bleek terwijl Jet er vrij koeltjes uitzag. Verontwaardigd keken de rovers elkaar aan. Nordin en Sophie keken elkaar ook aan maar dan op een vage dromerige manier. Geef Jet terug! Ik heb verkering met haar! Die kan toch niet zo beindigen? Nog steeds geen emotionele uitdrukking op haar gezicht. liefje Begon Jet. Rodrick keek hoopvol naar Jet en kreeg eindelijk het gevoel dat Jet ook naar Rodrick toe wilde, net als Sophie die nog steeds geshockt in de armen van Nordin lag. liefje ik wil terug naar me klas, maar ik wil ook bij jou blijven knappe knapperd. Toen kreeg Rodrick door dat ze het helemaal niet tegen hem had en liep boos de grot in terug naar de klas. Gelukkig was hij niet gebleven want toen de zoenpartij daarna begon gingen zelfs de anderen weg. De Viking liet Jet gaan. Dag kippenboutje zei de Viking. Dag IQ loze zei Jet en liep hoofdschuddend weg.