De toets

Na een misselijkmakend ritje verschenen een voor een de stalen toestellen op het plein van de Uilenburcht. Dat wordt een groter vuur dan ooit! Met 7, in plaats van n tijdmachine. Grapte George. Ok we gaan naar huis! commandeerde Marijn. Ho-ho wacht eens even. Ik moet nog wat zeggen. Viel juf Helen hem in de rede. Ik ben de KONING zo praat je niet tegen mij! antwoordde Marijn boos. Correctie: jij WAS de koning! ik wil alleen nog even kwijt dat jullie een geweldige klas zijn, en dat jullie er vast een gezellig jaar aan over houden met meester Freek en juf Corry. Dit avontuur heeft onze klas volgens mij alleen nog maar hechter gemaakt. Zei Sara. Ik zie er wel tegenop om straks uitelkaar te gaan zei Rene. Maar groep 8 wordt vast een top jaar! We hebben na morgen avond weliswaar geen tijdmachine meer maar we krijgen de musical en kamp en vast nog meer leuke dingen in dit jaar. vertelde Floor. Daar sluit ik me volledig bij aan! zei juf Corry. Jullie ouders hebben jullie vast gemist en zeg ze maar dat het allemaal een groot ongeluk was. Ze kunnen er denk ik wel om lachen. Zei Hinne. En ze liepen van het plein af terug naar huis.

De volgende dag stelde de meester voor om niet te werken en mooie diashow te maken van wat ze hadden beleefd. Iedereen ging in een groepje naar een klas toe om het verhaal te vertellen dat niemand wilde geloven. Ze scheven die dag een stukje voor de schoolkrant en aan het eind van de ochtend schoven ze de tafels uit elkaar om de toets te kunnen maken. Toen de blaadjes waren uit gedeeld vulde iedereen behendig de antwoorden in. Hm wie was er koning rond 1374 bedacht Sophie. A: koning Marijn I B: koning Filip IV C: koning Bernardus III. Wat een makkelijke vraag! Daar was ik zelf bij, ik heb zijn kamer zelfs nog schoongemaakt. Dacht Sophie terwijl ze een cirkeltje om A zette. Na vijf minuten had iedereen zijn blaadje omgekeerd. De bel ging. Het was nu lunchpauze. Vanmiddag krijgen jullie je cijfer! riep de meester toen de kinderen de deur van de klas opende om naar huis te gaan.

Even later zat iedereen weer netjes op zn plek. Nadat de nagekeken blaadjes waren uitgedeeld kwamen de kinderen er al snel achter dat ze allemaal een 10 hadden behaald voor hun toets. Het gejuich en geschreeuw van groep 8 was aan de andere kant van de school te horen.

Zo gezegd zo gedaan. Die avond dansten de kinderen om het vuur. En er ging hun een vreselijk gezellige groep acht tegemoet.